SEO staat voor Search Engine Optimization of in gewoon Nederlands: zoekmachineoptimalisatie. SEO is een vorm van Internet Marketing waarbij het doel is om een webpagina zo hoog mogelijk in de gratis zoekresultaten van van de zoekmachines te krijgen. Omdat in Nederland het markt aandeel van Google zo’n 95% is, praten we vaak over hoger in Google komen als we het over SEO hebben.


seo

SEO onderdelen

SEO is in 2 onderdelen te verdelen, nl. On Page SEO en Off Page SEO. Door deze 2 onderdelen zo goed mogelijk te optimaliseren, zal je website hoger in Google komen.

On Page SEO

Dit zijn alle SEO factoren die je zelf kunt beinvloeden. Het zijn aanpassingen die je aan je website kunt doen zodat je website geoptimaliseerd wordt voor Google. Denk aan de snelheid van je website en pagina optimalisatie.

Off Page SEO

Dit zijn alle SEO factoren die buiten je eigen website liggen. Je hebt hier niet direct invloed op. Je kunt hier denken aan backlinks en Social Media.

Verschillende vormen van SEO

Als je je website netjes volgens de richtlijnen van Google optimaliseert, noemen we dit white hat SEO. Maak je gebruik van technieken die Google niet toestaat dan maak je gebruik van black hat SEO. Optimaliseer je website altijd volgens de richtlijnen dit kan veel problemen voorkomen en het bespaart je veel werk als Google haar algoritme verandert.

Google updates

Regelmatig voert Google verandering in het Google algoritme uit. Vaak worden hiermee trucjes aangepakt die Google niet geoorloofd vindt. Websites die hoog in de zoekresultaten stonden kunnen dan ineens een stuk lager in de zoekresultaten komen. Bekende update zijn de Google Panda, Google Penguin en Google Hummingbird update. Google’s missie is om informatie voor iedereen beschikbaar te maken en om de websites te tonen die zo goed mogelijk bij de zoekopdracht aansluiten. De verschillende updates moeten er voor zorgen dat Google in haar missie slaagt. Zorg daarom altijd voor waardevolle content en optimaliseer je website volgens de richtlijnen van Google. Dit zal je helpen om beter gevonden te worden.