Website maken met WordPress

Website maken met WordPress

Je wilt een website die goed gevonden wordt, snel gebouwd kan worden, flexibel van opzet, zelf je website onderhouden zonder dat je je webbouwer moet vragen om een pagina aan te passen en voor een goede prijs/ kwaliteit verhouding? Dan is WordPress de keus voor jouw website!

wordpress website

WordPress is een open source Content Management Systeem (CMS) waarmee je zelf je website kunt beheren. Ooit is het begonnen als blog systeem maar inmiddels is het uitgegroeid tot een volwaardig website beheer systeem.

De voordelen van WordPress:

1. WordPress is gratis en licentievrij

WordPress kost niks, het is geheel gratis en je betaalt geen licentiekosten. Als je wilt kun je volstaan met een hostingpakket en een domeinnaam om met je website te beginnen. Wil je meer functionaliteit of een eigen identiteit aan je website geven, dan kom je bij een WordPress specialist uit.

2. WordPress is eenvoudig van opzet

De structuur van WordPress is eenvoudig van opzet. Voor de gebruiker is het snel te begrijpen hoe het systeem werkt. Doordat de code eenvoudig van opzet is, is de ontwikkeltijd voor het bouwen van een WordPress website en eventuele uitbreidingen, kort. Dit vertaalt zich weer in lage ontwikkelkosten.

3. Google houdt van WordPress

WordPress is uitermate zoekmachine vriendelijk opgebouwd. Websites gebouwd in WordPress worden, mits goed geconfigureerd, uitstekend gevonden. Er zijn diverse plugins beschikbaar die website tot een ware bezoekersmagnaat kunnen maken.

4. WordPress is populair

Er is een grote community die zich met de ontwikkeling van de software bezig houdt. De ontwikkeling staat nooit stil. Er komen geregeld nieuwe uitbreidingen die WordPress weer beter maken.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!