Sinds WordPress 3.7 heeft WordPress de beschikking over automatische updates. Standaard wordt een zogenaamde minor release automatisch bijgewerkt maar er zijn nog enkele handige instellingen waarmee je meer uit de automatische update functie kunt halen. Lees het in dit artikel.

Standaard automatische updates van WordPress

De automatische updates gelden voor minor releases. Een minor release is bijvoorbeeld de overgang van WordPress versie 4.6.0 naar versie 4.6.1. Deze update wordt automatisch uitgevoerd door WordPress.

Een major release is de overgang van WordPress versie 4.6 naar versie 4.7. Deze update wordt standaard niet automatisch uitgevoerd.

De wp-config.php file van WordPress

De wp-config.php file is de configuratie file van WordPress. Je kunt hier diverse instellingen van WordPress in zetten. Zoals welke database gebruikt wordt, geheugen toewijzen en dus ook bepalen welke updates automatisch uitgevoerd worden.

Je kunt de file bewerken door een FTP sessie met je webhosting account op te zetten en de file te bewerken.

Major releases automatisch updaten

Met een kleine toevoeging in de wp-config.php file is het mogelijk om ook de major releases automatisch te updaten. Voeg daarvoor onderstaande regel toe aan de file:

Naast deze aanpassing kun je ook de WordPress plugins en WordPress themes automatisch laten updaten.

Automatische WordPress plugin updates

Om plugins automatisch bij te werken voeg je ook weer een regel toe aan de wp-config.php file:

Automatische WordPress themes update

Ook voor het automatisch updaten van WordPress themes voeg je een regel toe aan de wp-config.php file:

OPMERKING:
Dit werkt niet voor betaalde WordPress themes maar alleen voor WordPress themes die van de WordPress website gedownload zijn.

Helemaal geen automatische updates meer?

Wil je helemaal zelf de controle over je WordPress website hebben en helemaal geen automatische updates weer uit laten voeren? Dat kan door onderstaande regel aan de file wp-config.php toe te voegen.

Geen zin om zelf je website te onderhouden? Laat het werk door een WordPress specialist uitvoeren! Wij ontzorgen je graag door jouw website te beheren. Dit kan al voor € 15,- per maand.

 

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!