Door je website te promoten zorg je er voor dat er meer bezoeker naar je website komen. Deze bezoekers moeten klanten worden wat er uiteindelijk weer toe zal leiden dat je een gezonde, winstgevende onderneming krijgt. Je website promoten is daarom van essentieel belang voor ondernemers. Maar hoe kun je je website promoten?


website promoten

1. Trek “gratis bezoekers” met SEO

SEO of zoekmachine optimalisatie zorgt er voor dat je webpagina’s hoger in de zoekmachines terug te vinden zijn. In Nederland zal dit veelal Google zijn omdat Google veruit het grootste marktaandeel heeft. Doordat je hoger in de zoekresultaten terug te vinden bent, zal een groter deel van de bezoekers op jouw link klikken en jouw website bezoeken.

2. Betaal voor je bezoekers

Betalen voor je bezoekers? Maar je kunt ze toch gratis naar je website trekken met SEO? Dat klopt inderdaad maar zoals iemand al eens zei: “Elk voor heb zijn nadeel”. SEO is inderdaad “gratis” maar het kan even duren voordat je hoog in de zoekresultaten staat en helemaal gratis is het ook niet. Het kost je namelijk tijd.

Betalen voor je bezoekers kan daarom interessant zijn. Jouw website is namelijk, in tegenstelling tot SEO, wel meteen zichtbaar in Google. Als je goed weet wat klanten acquisitie jou mag kosten, is betaald adverteren een interessante manier om je website te promoten.

3. Website promoten mbv Social Media

Social Media is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Het is een goede manier om mensen die jouw website nog niet kennen, kennis te laten maken met jouw website. Plaats waardevolle informatie op je website mbv bloggen (zie ook tip 4) en plaats vervolgens een teaser op Social Media met een verwijzing naar je blog artikel. Tevens kun je een verwijzing naar je website in je profiel van Facebook, Twitter en/ of LinkedIn plaatsen.

4. Ga bloggen

Bloggen is een goede manier om een expert status op te bouwen en je kunt op deze manier ook heel goed je website promoten. Blog artikelen worden namelijk goed gevonden door de zoekmachines en worden vaak makkelijk via Social Media gedeeld. Je kunt je artikelen ook zelf via Social Media delen (zie tip 3).

5. Plaats commentaar op een forum of onder een artikel

Een waardevolle bijdrage op een forum of op een artikel geven is ook een uitstekende manier om je website te promoten. Vaak kun je een link in je commentaar of profiel toe voegen.

6. Website promoten dmv banners op andere websites

Ook dit is een vorm van betaald adverteren, het plaatsen van banners op andere websites met een link naar jouw website. Het is niet de beste manier omdat veel internet surfers “banner blind” zijn maar je kunt het altijd uitproberen (zie ook tip 7, meten is weten).

7. Meten is weten

Luister nooit zomaar naar de experts maar kijk altijd goed wat voor jou werkt. Zorg er dus voor dat je altijd je resultaten meet. Je kunt de effectiviteit van al je inspanningen meten met Google Analytics. Google Analytics geeft je inzicht in het gedrag van je bezoekers. Zo kun je bijvoorbeeld heel goed achterhalen of het betalen van bezoekers wel iets oplevert of dat het weggegooid geld is.

Heb je iets aan deze 7 tips om je website te promoten gehad? Laat het dan weten via het commentaar veld hieronder.

Vergeet niet om dit artikel via Social Media te delen zodat anderen ook van deze tips kunnen profiteren.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!