Elke ondernemer is ondertussen wel overtuigd van het feit dat je een website nodig hebt voor je bedrijf. Wil je website laten maken dan komen er nogal wat zaken waar je rekening mee moet houden. Lees de 5 tips om een succesvolle website te laten maken.

website laten maken

Een goede professionele website kan voor een onderneming het verschil maken om een gezond bedrijf te creëren. Een goede website laten maken betekent dat je non stop in contact kan komen met je doelgroep en zo nieuwe klanten kan binnen aantrekken. Maar om dit te bereiken zul je wel op een paar punten moeten letten.

Bepaal van te voren het doel van je website

Als bezoekers op je website komen, wat wil je dan dat zij gaan doen? Wil je dat zij contact met je opnemen, wil je dat ze zich inschrijven op je nieuwsbrief of wil je dat ze bepaalde pagina’s gaan lezen? Wat het doel ook is, denk hier van te voren over na want dit heeft veel invloed op hoe je website gebouwd moet gaan worden.

Wees duidelijk in wat je wilt

Wees duidelijk naar je webbouwer toe. Hoe duidelijk jij bent in wat je wilt, hoe beter de webbouwer de website kan maken. Een webbouwer doet eigenlijk niks anders dan jouw ideeën naar een technische oplossing vertalen. En natuurlijk heeft hij of zij een adviserende rol maar zelf heb je hier ook je aandeel in. Verdiep je van te voren in de mogelijkheden, de look and feel en de kleuren. Des te groter is de kans dat het project succesvol wordt.

Bepaal je budget van te voren

Veel klanten vinden dit een moeilijk punt en willen van te voren niet aangeven hoeveel ze eigenlijk te besteden hebben. Maar denk eens aan het kopen van een huis of een auto. Bij deze aankopen bepaal je ook eerst van te voren je budget. Een huis van 2 ton ziet er heel anders uit dan een huis van 5 ton. Bij websites is het niet anders. Door van te voren aan te geven wat je uit wilt geven, kan een webbouwer bepalen wat er voor dat bedrag gemaakt kan worden.

Verdiep je in de materie

boek

Laat je informeren over een website laten maken. Wat heeft een website nodig, wat is belangrijk? En natuurlijk wat je niet moet doen.

Enkele belangrijke punten:

  • Zorg voor goede hosting. Hosting die stabiel, veilig en snel is.
  • Zorg er voor dat je website ook geschikt is voor smartphone en tablet.
  • Zorg er voor dat je zelf de content aan kunt passen, kies voor een website met CMS.
  • Vraag hoe het zit met de rechten, ben jij eigendom van de website?

Wat wil je zelf doen?

Erg belangrijk is om na te denken wat je zelf wilt doen aan de website. Wat wil je zelf kunnen aanpassen? Wil je zelf het onderhoud gaan uitvoeren? Wil je zelf emailadressen aan kunnen maken? Maak hier duidelijke afspraken over met je webbouwer zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Meer weten over een website laten maken?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn om een website te laten maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij vertellen je graag meer over het bouwen van een nieuwe website.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!