Er zijn vele manieren om meer verkeer naar je website te krijgen. De belangrijkste regel om meer inkomen met je website te genereren is om een stabiele stroom van bezoekers naar je website te krijgen. Wil je meer bezoekers op je website? Lees dan deze tips om meer bezoekers op je website te krijgen.

Hoe hoger in Google, hoe meer bezoekers je op je webpagina kunt verwachten en als je aanbod goed aansluit bij de zoekopdracht kun je op deze manier meer verkopen realiseren. Logisch dus dat ondernemers graag hoog in Google staan met hun website. Maar daar waar het voor grote bedrijven makkelijk is om met veel geld marketing middelen in te zetten, moeten kleine bedrijven naar creatievere oplossingen zoeken. Gelukkig zijn er genoeg manieren om meer verkeer naar je website te krijgen zonder dat daar een grote investering (in geld) voor nodig is.

meer bezoekers

Meer bezoekers met bloggen

Bloggen is waarschijnlijk de beste manier om meer bezoekers naar je website te krijgen. Blog regelmatig over onderwerpen die jouw doelgroep bezighouden en je zult na verloop van tijd een significante stijging van het aantal bezoekers zien. Het helpt je ook voor het opbouwen van een expert status.

Gast bloggen

De kracht van gast bloggen voor SEO is inmiddels minder geworden maar dat betekent niet dat het niet meer interessant is om te gastbloggen. Gast bloggen, het woord zegt het al, behelst het plaatsen van artikelen op andere blogs. Met gast bloggen kun je ander en misschien wel een groter publiek bereiken (mits je op de juiste blog schrijft). En het helpt natuurlijk ook een beetje voor je linkbuilding.

Infographics

Een interactieve infographic spreekt een heleboel mensen aan en wordt daarom ook makkelijk gedeeld via bijvoorbeeld Social Media. Het maken van een infographic hoeft je niet veel te kosten. Er zijn zat handige tools voor en eventueel kun je een designer inhuren om het voor je te doen. Op sites zoals graphicsstock [aff link] kun je ook veel infographics vinden die je naar eigen wens aan kunt passen.

social media

Social Media

Social Media is hot! Het is gratis en met veel volgers en goede content heb je een gigantisch potentieel bereik. Kijk wel goed wat voor content je deelt op Social Media. Alleen verkoop is not done op Social Media. Plaats liever inspiratie afbeeldingen of waardevolle informatie in de vorm van tips voor je doelgroep.

Plaats commentaar op andere blogs

Een commentaar op een blog kan meer verkeer naar je website opleveren dan je denkt. Volg blogs in dezelfde branche en plaats commentaar waar het relevant is. Zorg dat het commentaar waardevol is voor de andere lezers. Dus niet zo’n commentaar als: “Mooi artikel…”. Plaats, indien mogelijk, een link naar je website of laatste blog artikel om bezoekers naar je website te trekken.

Linkbuilding

Een tricky tip is linkbuilding omdat hier veel fout mee gedaan kan worden. Het kopen van links, links op vage, niet relevante websites plaatsen is not doen. Maar kwaliteits links van relevante website zorgen nog steeds voor een betere ranking en meer bezoekers naar je website.

Interne links

Een interne link telt ook als een link. Als je een nieuw artikel schrijf, is het dus heel makkelijk om even een paar links naar eerder verschenen artikelen te plaatsen. Op deze manier komen deze artikelen ook weer onder de aandacht van bezoekers (en zoekmachines).

Nieuwsbrief

Het opbouwen van een mailinglijst en het bekend maken van een nieuw blog artikel via een nieuwsbrief is één van de meest effectieve manieren om meer bezoekers naar je website te krijgen. Het is een goedkope en snelle manier om in contact te blijven met je doelgroep.

Geef iets van waarde weg

gratis weggeverIedereen houdt van cadeautjes. Afhankelijk van je branche kun je bijvoorbeeld rapporten, e-books, video’s, podcasts, webinars, plugins of website temptaties weggeven. Het is een krachtige manier om verkeer te genereren en een uitstekende manier om een mailinglijst op te bouwen. Geef het cadeautje in ruil voor een emailadres.

En nu is het jouw beurt

Dit waren mijn 9 tips voor meer bezoekers naar je website. Heb je zelf nog goede tips? Laat deze achter in het commentaar veld. Vergeet niet om het artikel met jouw netwerk op Social Media te delen. Zo heeft iedereen iets aan deze informatie.

Mocht je hulp nodig hebben met je website. Ben je bijvoorbeeld ontevreden over je website of het rendement van je website? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag onder het genot van een kop koffie wat wij voor je kunnen betekenen.

 

 

 

 

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!