Veel ondernemers dromen van een mooi, bloeiend bedrijf. Ze investeren veel geld en tijd in een mooi product maar vergeten om hun bedrijf te promoten. Ze vragen zich waarom hun bedrijf niet loopt. Eén van de belangrijkste redenen waar bedrijven niet succesvol worden, is dat men er niet in slaagt om de juiste klanten aan te trekken. Het is niet genoeg om een mooi product en een mooie website te hebben. Je zul er op uit moeten gaan en vertellen over je onderneming en vragen aan mensen om je product te kopen. Marketing is essentieel om jouw bedrijf succesvol te maken.


marketing

De beste marketing tips voor beginnende ondernemers

1 – Vertel mensen wat je doet

Te veel ondernemers houden hun bedrijf geheim. Vertel aan iedereen wat je doet en wat je voor anderen kunt betekenen. Als zij bijvoorbeeld iemand anders spreken die een probleem heeft dat jij op kunt lossen, zullen ze misschien aan jou denken.

2 – Vraag om hulp

Vraag aan anderen om je te helpen om je bedrijf te promoten. Familie, vrienden en oud collega’s zijn vaak bereid om dit te doen.

3 – Marketing is niet vrijblijvend, marketing moet!

Marketing is niet iets vrijblijvende, het is noodzakelijk om een gezond bedrijf te creëren. Zorg er voor dat je het consistent doet zodat het een gewoonte wordt. 60% van je tijd zou je aan marketing moeten besteden.

4 – Investeer verstandig

Marketing is niet gratis. Bepaal van te voren goed je doel en meet de resultaten. Doe goede research welke technieken bij anderen werken en probeer deze uit. Meet altijd de resultaten en ga nooit af op mening maar alleen op cijfers.

5 – Specificeer je doelgroep

Realiseer je dat niet iedereen je potentiële klant is. Versmal je doelgroep. Hoe duidelijker jij je doelgroep hebt, hoe beter jij je potentiële klanten aan kunt spreken en des te groter wordt de kans op succesvolle marketing.

6 – Gebruik de pers

Nodig de lokale pers uit. Laat een artikel over jouw bedrijf schrijven en krijg zo lokale bekendheid.

7 – Ga strategische samenwerkingen aan

Werk samen met andere bedrijven die aansluiting met jouw bedrijf hebben. Veel ondernemers zien bedrijven in dezelfde markt als concurrenten terwijl een samenwerking juist voor veel meer bereik kan zorgen.

8 – Netwerk!

Ga naar netwerk events om nieuwe contacten op te doen. Leer nieuwe mensen face-t-face kennen. Bepaal van te voren altijd duidelijk je doel voordat je naar een netwerk bijeenkomst gaat.

9 – Sponsor een organisatie

Steun bijvoorbeeld een lokale sportvereniging om meer bekendheid aan je bedrijf te geven.

10 – Heb plezier

Probeer nieuwe dingen uit, neem risico’s. Probeer eens een gekke actie, wees creatief! Marketing kan gewoon heel leuk zijn.

creatieve marketing actie

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!