WordPress taal veranderen? Wil je de taal van je bestaande WordPress website veranderen omdat de taal van je huidige website niet meer voldoet? Dat kan vanaf versie 4.0 zeer eenvoudig. Waar bij vorige versies allerlei handelingen uit moest voeren, kan dit nu heel simpel.

Je hebt in WordPress website in bijvoorbeeld de Engelse taal en wil de WordPress taal veranderen in Nederlands? Sinds versie 4.0 is het zeer eenvoudig om de WordPress taal te veranderen:

  • Log in op je WordPress website
  • Kies de optie “Settings (Instellingen)” in het linkermenu
  • Scroll naar beneden, hier zie je de optie “Site language (Websitetaal)” staan
  • Kies de taal van je keuze

Indien de taal nog niet geïnstalleerd is, zal WordPress dit automatisch doen. De website is meteen in de gekozen taal beschikbaar.

Wist je dat WordPress op dit moment in 172 talen verkrijgbaar is?

Taal van oudere WordPress versies veranderen

Allereerst is het niet aan te raden om gebruik te maken van oudere WordPress versies. Als je toch de taal wil veranderen, update WordPress dan meteen naar de meest recente versie. Oudere versies hebben gebreken en zijn vatbaar voor hackers. Om problemen te voorkomen, word je aangeraden om WordPress bij te werken.

Maar als je toch de taal van een oudere WordPress versie wil veranderen, zul je eerste de gewenste WordPress taal moeten downloaden. Het kan zijn dat jouw versie niet meer te downloaden is. De Nederlandse versie gaat bijvoorbeeld terug tot versie 3.8.3. Deze kun je hier downloaden.

Na het downloaden moet je alle bestanden via FTP uploaden naar de server. Bestaande bestanden moeten overschreven worden. Als dit klaar is, moet je alleen nog het bestand: wp-config.php aanpassen. Hier geef je aan dat de taal van de website Nederlands (of een andere taal) is. Verander de onderstaande regel:

define (‘WPLANG’, ”);

in

define (‘WPLANG’, ‘nl_NL’);

De WordPress website is nu in het Nederlands.

Een meertalige WordPress website

Een WordPress website kun je ook meertalig maken. Bezoekers op de website worden automatisch naar de taal die ze op hun computer gebruiken, geleid. Of bezoekers kunnen via een taalwissel de gewenste taal kiezen. We hebben een artikel over een meertalige WordPress website geschreven. Lees dit voor meer informatie.

Wil je een meertalige WordPress website in acties zien? Bekijk dan dit project.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!