De WordPress uitgelichte afbeelding, in het Engels featured image genoemd, is een functie van een WordPress theme wat webdevelopers de mogelijkheid geeft om een afbeelding aan een bericht of pagina toe te voegen. Deze uitgelichte afbeelding kan op verschillende plaatsen op de website gebruikt worden, het is afhankelijk van het gebruikte WordPress theme waar de afbeeldingen getoond worden. Een voorbeeld waar de uitgelichte afbeelding vaak getoond worden is in het artikel archief (het overzicht van de blogs).

Waar kun je uitgelichte afbeeldingen gebruiken?

Uitgelichte afbeeldingen worden het meeste gebruikte in artikelen. Maar kunnen ook aan pagina’s en custom post types toegevoegd worden. Custom post types kunnen bijvoorbeeld portfolio items zijn.

Hoe voeg je een uitgelichte afbeelding toe?

Als je ingelogd bent in WordPress ga je naar het item waar je een uitgelichte afbeelding aan toe wil voegen, bijvoorbeeld aan een artikel. Je bewerkt het gewenste artikel en scrollt naar beneden. In de rechterkolom staat een kopje “Uitgelichte afbeelding” of in de Engelse versie “Featured image”. Klik op de link om een afbeelding toe te voegen.

uitgelichte afbeelding toevoegen

Je kunt nu een afbeelding uit de Media bibliotheek kiezen of een afbeelding van je harde schijf uploaden en deze toevoegen.

Het formaat van de uitgelichte afbeelding

Hoe groot de uitgelichte afbeelding is, is afhankelijk van het gebruikte WordPress theme. Je kunt het formaat van de afbeelding in het theme instellen. De formaten kunnen per theme verschillen.

formaat uitgelichte afbeelding aanpassen

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!