Inloggen op je WordPress website is niet moeilijk. Nadat er een account voor je is aangemaakt (of als je dit zelf gedaan hebt), kun je via een webbrowser zoals Chrome, Firefox of Internet Explorer inloggen op je WordPress website. De URL die je moet gebruiken is de URL van je domeinnaam met daarachter /wp-admin of wp-login.php. Dus voor als voorbeeld: www.jouwwebsite.nl/wp-admin. Na het intikken van deze URL krijg je een pagina met het inlogscherm van jouw WordPress website.

Als je op de inlogpagina beland bent, krijg je onderstaand scherm. Hier vul je jouw inloggegevens in. Je kunt een gebruikersnaam of het e-mailadres van je gebruiker invullen. Het wachtwoord heb je van je beheerder gehad of zelf aangemaakt tijdens installatie van je website.

[AFBEELDING]

Je kunt er voor kiezen om ingelogd te blijven. Door het vinkje aan te klikken zal jouw browser de gegevens onthouden en kun je bij een volgend bezoek meteen inloggen zonder dat je de gegevens in hoeft te vullen.

Ingelogd op je WordPress website

Na het invullen van de juiste gegevens, zal je doorverwezen worden naar de backend (ook wel het WordPress dashboard genoemd) doorverwezen worden. Vanaf dit scherm kun je alle WordPress functies uitvoeren waar je toegang toe hebt.

[AFBEELDING]

Inloggen op een gehoste WordPress website

In dit voorbeeld ben ik er vanuit gegaan dat je gebruik maakt van de zelf gehoste versie van WordPress. Het kan natuurlijk ook dat je een gehoste WordPress website op wordpress.com hebt. Het inloggen op deze website is heel eenvoudig. Ga naar de website wordpress.com en klik rechtsboven op “Log In”. Nadat je op de link geklikt hebt, krijg je een inlogscherm.

[AFBEELDING]

Inloggen WordPress lukt niet

Meestal lukt dit niet omdat je je inloggegevens vergeten bent. Lees het artikel “Wachtwoord wachtwoord vergeten” en leer hoe je dit eenvoudig oplost. Maak altijd gebruik van een sterk wachtwoord. Dit maakt het voor hackers moeilijker om met een brute force attack toegang tot jouw website te krijgen.