Een overzicht van handige gratis software voor zzp-ers.

gratis software

Gratis nieuwsbrieven verzenden met Mailchimp

Met Mailchimp kun je nieuwsbrieven versturen en een autoresponder opzetten. Het programma is zeer geschikt voor niet techneuten. Mailchimp biedt namelijk kant en klare templates voor nieuwsbrieven. Door de mooie interface is het heel gemakkelijk om een mooie opmaak voor je nieuwsbrief te maken alhoewel ik je adviseer om je nieuwsbrief als gewone tekst te verzenden. Dit converteert namelijk beter. Tot 2000 inschrijven en 12000 mails per maand is Mailchimp gratis.

Naar we website van Mailchimp

Overal met je bestanden werken met Dropbox

Nooit meer gesleep met USB sticks, met Dropbox sla je je bestanden online op. Als je bij je klant zit en je hebt een bestandje nodig, is het heel simpel om deze even uit je Dropbox te halen. Ook ideaal om bestanden met anderen te delen. Je kunt namelijk ook folders delen met anderen. Er is een interface voor op Windows, Mac of je mobiel devices. Je bestanden kun je dus ook op je telefoon en tablet bekijken. Tot 2GB opslag is Dropbox gratis.

Naar we website van Dropbox

Google Drive

Ook met Google Drive heb je dezelfde mogelijkheden als met Dropbox. Bestanden online opslaan. Ook hier is er een interface voor op je PC, Mac en mobiel device. Als je andere diensten van Google gebruikt, kan Google Drive makkelijker zijn omdat je dan alles geïntegreerd hebt. Tot 5GB is Google Drive gratis.

Meteen beginnen met Google Drive

Grote bestanden verzenden met WeTransfer

Je kent het wel, je wilt een bestand naar iemand mailen maar de ontvanger krijgt de mail niet binnen omdat de bijlage te groot is. De oplossing is WeTransfer. Met WeTransfer kun je op een makkelijke manier grote bestanden versturen. Je krijgt zelfs een berichtje als de ontvanger het bestand gedownload heeft.

Meteen bestanden verzenden met WeTransfer

Gratis mailen met Gmail

Het gratis email programma van Google. Zeer veel gratis opslag (10GB) en alle voordelen van Google. Zoals een goede zoekfunctie, chat, veiligheid en goede anti spam. Je kunt Gmail via je browser gebruiken of gebruik de software voor op je telefoon of tablet

Meteen beginnen met Gmail

Website bezoek meten met Google Analytics

Weten wie er op je website komen met Google Analytics Google Analytics is hét onmisbare statistieken programma van Google. Met Google Analytics kun je o.a. zien hoeveel bezoeker er op je website komen, waar deze bezoekers vandaan komen, wat ze op je website doen, waar ze afhaken en met welke zoekwoorden ze op je website komen. Het onmisbare programma als je een website of webshop hebt.

Meteen beginnen met Google Analytics

Gratis website maken met WordPress

responsive wordpress website

Website laten maken duur? Nee hoor! Het beste programma om je website te maken is tevens gratis. Schaf een domeinnaam en een hostingpakket aan, download WordPress en je kunt een website bouwen. Er zijn veel gratis plugins beschikbaar die voor extra functionaliteit zorgen.

WordPress downloaden

Wachtwoorden onthouden met Lastpass

Word je ook zo gek van al die wachtwoorden? Dat hoeft niet! Er is namelijk een hele makkelijke oplossing: Lastpass. Met Lastpass hoef je maar 1 hoofdwachtwoord te onthouden. De rest onthoudt Lastpass voor je.

Meteen beginnen met Lastpass

Houd je uren bij met Toggle

Uren aan je zelf verantwoorden. Het kan je heel wat opleveren. Weet jij precies waar je al je uren per dag aan besteed? Met Toggle kun je dit heel goed meten. Inzicht in je uren is onmisbaar voor elke zzp-er.

Naar de website van Toggl

PDF files maken met pdfcreator

Een PDF file heeft zo zijn voordelen. Een PDF file is bijvoorbeeld niet zomaar door iedereen aan te passen. Met Pdfcreator is het heel simpel om een PDF te maken. Je maakt bijvoorbeeld een Word bestand. Je druk het bestand af en in plaats van het bestand naar je printer te sturen, maak je een PDF aan. Heel handig voor bijvoorbeeld facturen en offertes.

Download PDFcreator

PDF naar Word omzetten met PDF to Word

Heb je een PDF die je wilt aanpassen maar beschik je niet over Adobe Professional? PDF to Word kan dan heel handig zijn. Ga naar de website, upload je PDF, geef je emailadres op en een paar minuten later heb je het bestand als Word bestand in je emailbox liggen.

Naar de website PDF to Word

Een gratis alternatief voor Microsoft Office

Microsoft Office is vrij prijzig. Een gratis alternatief voor zzp-ers is OpenOffice. OpenOffice bevat alles wat je nodig hebt: een tekstverwerker, spreadsheet, presentatiesoftware en nog veel meer. OpenOffice.org 3 kan ook de bestandsformaten van MS-Office (.doc, .xls, .ppt) gebruiken, dus het is niet nodig om je werk opnieuw in te typen. OpenOffice.org kan zelfs dingen die MS-Office niet kan, zoals het maken van .pdf bestanden om uit te wisselen met anderen.

Download OpenOffice

Wat vond je van de tips? Heb je zelf nog goede gratis software? Ik hoor het graag, plaats je opmerkingen hieronder.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!