Je zal er vast wel eens een keer tegen aan lopen. Je bent lekker met je WordPress website bezig en je komt er even niet uit. Hoe moet ik dit nou voor elkaar krijgen? Je kunt natuurlijk naar je grote vriend Google gaan een het antwoord gaan zoeken maar… er is ook een andere optie. Namelijk Facebook. Op Facebook zijn er diverse goede groepen waar je veel informatie over WordPress kunt krijgen. In dit artikel geef ik je een overzicht van Facebook groepen die over WordPress gaan.

facebook groepen wordpress

Waarom zijn Facebook groepen handig?

In een Facebook groep deel je informatie over een bepaald onderwerp. Bijvoorbeeld “WordPress voor beginners”. De eigenaar van de groep kan bepalen wie toegang tot de groep heeft en zo een bepaalde kwaliteit bewaken. Vaak zitten er in een groep expert die veel weten over het onderwerp van de groep en als je een vraag stelt, kun je dus een gericht antwoord krijgen van een expert. Zoeken met Google kan natuurlijk ook maar vaak is het moeilijk om precies het antwoord te vinden dat jij nodig hebt. In een Facebook groep krijg je interactie waardoor je precies uit kunt leggen waar je naar op zoek bent.

De beste Facebook groepen voor WordPress

Op Facebook zijn diverse groepen voor WordPress actief. Veelal Engelstalig maar ik heb ook een goede Nederlandstalige Facebook groep gevonden. Hieronder zie je een overzicht van diverse interessante groepen:

Durf te vragen over WordPress

facebook-groep-dtv

Deze Nederlandstalige Facebook groep heeft ruim 4300 leden en is zeer actief. Als je een vraag hebt, heb je meestal binnen een half uur al een antwoord. De groep is niet bedoelt voor reclame maar om elkaar te helpen met WordPress vraagstukken. Zoek, voordat je een vraag plaatst, eerst met Google en in de oude posts. Grote kans dat je vraag al eerder gesteld is.

WordPress Support NL-BE

facebook groep wordpress support NL BE

Via Facebook kwam deze tip nog binnen voor de Facebook groep WordPress Support NL-BE. Deze Nederlandstalige support groep heeft 536 leden en is er voor al je WordPress vragen.

WordPress help for beginners

wordpress voor beginners

De Engelstalige, openbare Facebook groep WordPress Help For Beginners met bijna 3000 leden is, zoals de naam al doet vermoeden, voor de WordPress beginners. Alle vragen die je krijgt als je net met WordPress begint, kun je hier stellen.

Intermediate WordPress

facebook groep intermediate wordpress

De besloten, Engelstalige Facebook groep Intermediate WordPress is voor hen die al weer wat meer kennis over WordPress hebben. Van leden wordt een basiskennis WordPress maar ook enige kennis van HTML en CSS verwacht. De groep heeft bijna 3000 leden en is ook erg actief.

Advanced WordPress

facebook groep advanced wordpress

En als je dan weer wat verder bent, dan kun je lid worden van de Engelstalige, besloten groep Advanced WordPress. Deze groep is speciaal voor WordPress developers maar iedereen is hier welkom. In de groep worden kennis en ideeën gedeeld over geavanceerde functionaliteit. De groep is met 18.500 leden erg groot en actief.

WordPress speed up

wordpress speed up

De besloten Facebook groep WordPress speed up heeft ruim 2600 leden en is er speciaal voor al je vragen over het versnellen van je WordPress website.

WordPress plugin suggestions

wordpress plugin suggestions

De Engelstalige besloten groep met ruim 5200 leden is er voor al je WordPress plugin suggesties. Je vindt hier vooral antwoorden op vragen die je hebt met het oplossen van een probleem maar je kunt niet vinden welke plugin het meest geschikt is. Daarvoor kun je natuurlijk proberen te zoeken op Google maar soms werkt dat niet. Speciaal daarvoor is deze groep in het leven geroepen.

WooCommerce help & share

woocommerce help and share

De besloten groep WooCommerce Help & Share met 5100 leden is speciaal voor WooCommerce gebruikers. WooCommerce is de WordPress plugin waarmee je je WordPress website omtovert in een webwinkel. De Facebook groep is niet van de bouwers van de plugin maar is een onofficiële groep. De groep reageert over het algemeen snel op vragen en is erg actief.

Genesis WordPress

genesis wordpress

Genesis WordPress is de Facebook groep met 4300 leden speciaal voor al je vragen over het framework Genesis.

WordPress SEO & Internet Questions

wordpress seo

Met ruim 14.000 leden is de Facebook groep WordPress SEO & Internet Questions één van de grotere groepen. De groep is actief en reageert snel op vragen met betrekking tot SEO en andere internet vragen. Een hint van de beheerder is wel om eerst gebruik te maken van de zoekfunctie binnen de groep omdat veel vragen al eens gesteld zijn.

Facebook groepen voor populaire themes

avada theme facebook groep

Ook voor enkele veelgebruikte themes zijn er aparte Facebook groepen. Voor al je vragen over het specifieke theme kun je in deze groepen terecht. Zo zijn er groepen voor het Avada theme, X theme en voor het Divi theme.

Dit was het overzicht van de beste Facebook groepen voor WordPress. Heb je zelf nog een interessante Facebook groep voor WordPress die niet in dit overzicht staat? Plaats deze dan in het commentaar veld hieronder.

Deel dit artikel met jouw vrienden op Social Media zodat ook zij op de hoogte blijven van de beste informatie over WordPress en Online Marketing.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!