Afgelopen weekend ging ik naar Nieuwegein om daar deel te nemen aan de Business Bootcamp. De Business Bootcamp is het grootste seminar en netwerkbijeenkomst voor zzp-ers en kleine ondernemers. Zonder al te grote verwachting, wat kun je nu krijgen voor € 47,-, ging ik er heen. Het bleek uiteindelijk een fantastische ervaring te zijn.

business bootcamp nisandeh neta

Aangekomen in het Business Centrum te Nieuwegein (NBC) ging ik me samen met 1499 andere zelfstandigen (de grootste Business Bootcamp ooit) inschrijven om een weekend lang gedrild te worden over alles wat met business te maken heeft. Meteen bij binnenkomst was de energie al merkbaar. Opzwepende muziek, dansende mensen en high fives van de teammembers zorgden voor een uitgelaten sfeer.

Na de uitleg en het bespreken van de formaliteiten, ging het van start. Nisandeh Neta kwam op het podium en energizede de zaal nog eens extra met zijn tomeloze energie. Bij Open Circles (het bedrijf dat de Business Bootcamp organiseert) geen saaie Powerpoint presentaties maar Accelerated Learning. Accelerated Learning betekent actief leren. Niet een verhaal aanhoren maar meedoen. Participatie 100%! Geweldig om te zien hoe eerst een groot gedeelte van de zaal eerst nog sceptisch is maar na verloop van tijd lekker meedoet.

De eerste dag bestaat uit veel informatie opnemen maar ook oefeningen die je met je buurman of buurvrouw doet. De lesstof die Nisandeh aan je gegeven heeft, herhaal je nogmaals met een ander door je grootste inzichten te delen. Ook is er ruimte voor oefeningen die er voor zorgen dat je vastgeroeste overtuigingen helemaal los komen. Ineens kijk je heel anders tegen je uitdagingen in je business aan. Om 19.00 uur zit de eerste dag er op. Ik voel, en samen met mij een heleboel anderen, me hoofd overlopen van de informatie en mijn lichaam tintelt van sensatie. Ik heb nu al zin om het geleerde toe te passen!

Conscious millionaire

business bootcamp

Zondag begint de 2e dag van de Business Bootcamp. De 2e dag begint met algemene stof. Je merkt dat de energie in de zaal wat lager is. Komt het door de zondagochtend? Nisandeh laat zien hoe Open Circles meer doet dan alleen geld verdienen. Open Circles zet zich in om een betere wereld te creëren. Zo helpt men een school in Oeganda en is er een stichting opgericht om goede doelen te steunen. Een prachtig initiatief als je het mij vraagt. Ook legt Nisandeh het principe van een conscious millionaire uit. Een conscious millionaire is iemand die het geld dat hij/ zij overhoudt, na het bekostigen van zijn levensstijl, weggeeft aan goede doelen. Zo zijn er in de USA al diverse miljonairs en biljonairs (Bill Gates, Warren Buffet) die een groot deel van hun vermogen weggeven. Vergeet het doneren aan de ‘goede doelen’ maar ga zelf een verschil maken in deze wereld!

Na de lunch is het weer tijd voor business. Er wordt in gegaan op de Ultimate Marketing Strategy. Hoe small business owners door de crisis kunnen komen. De crisis is trouwens een verandering in de economie. De oude economie zoals deze was, zal nooit meer terugkomen. Als small business owner heb je veel voordelen tov grote bedrijven om deze verandering te benutten. Small business owners zijn veel flexibeler en kunnen hun koers dus veel makkelijker aanpassen.

2 presentaties van ondernemers die hun verhaal delen over de successen die zij geboekt hebben door het volgen van de programma’s bij Open Circles, een kant en klare Social Media strategie en een prachtige netwerk oefening (voor mij het hoogtepunt van het weekend) later en het is alweer tijd om het weekend af te sluiten.

business bootcamp oefening

Samenvattend was het een geweldig weekend met veel nieuwe inzichten over hoe je je business anders op kunt zetten. Voor mij persoonlijk een les hoe ik mijn business ga veranderen. Vanaf nu zul je dus ook een verandering gaan merken op deze website. De opzet gaat anders worden. Blijf dus regelmatig terugkomen!

Meer informatie over de Business Bootcamp

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!