Je hebt een blog, je steekt vele tijd in het schrijven van waardevolle artikelen en nu moeten er nog bezoekers komen die je blog gaan lezen. Hoe kun je er voor zorgen dat mensen jouw blog vinden? In dit artikel lees je 9 tips om je blog te promoten.

blog

1. Schrijf waardevolle artikelen

Dit is het belangrijkste! Je kunt nog zoveel trucjes uithalen om bezoekers naar je blog te krijgen, je blog wordt pas interessant om te bezoeken en te delen als de inhoud waardevol is. Verdiep je in je doelgroep. Leer wat hen wakker houdt ’s nachts en schrijf daar goede artikelen over. Dan heb je een blog die het waard is om te bezoeken.

2. Vraag andere bloggers om over je blog te schrijven

Even uit je comfort zone! Vraag een andere blogger om over jouw blog een stukje te schrijven. Vooral een aankondiging op een goed gelezen blog kan jouw blog goed helpen.

3. Promoot je blog met Social Media

Facebook, Twitter, LinkedIn en YouTube zijn allemaal prachtige Social Media kanalen die je kunt gebruiken om bezoekers naar je blog te trekken. Plaats interessante updates op de diverse Social Media met een link naar je blog. Zorg voor een groot netwerk van volgers en je hebt er een extra manier bij om bezoekers naar je blog te trekken.

4. Promoot je blog met een mailing

Terwijl er steeds meer nieuwe platforms komen, is er nog steeds een techniek uit de begintijd van het internet die uiterst effectief is. Email! Inderdaad, email is nog steeds één van de beste manieren om bezoekers naar je website/ blog te krijgen. Begin, als je het nog niet doet, vandaag nog met het verzamelen van emailadressen en verstuur regelmatig ( één keer per week, 2 weken of per maand) een mailing. Gegarandeert dat je er meer bezoekers mee krijgt!

5. Laat commentaar achter bij andere blogs

Geef en gij zult ontvangen. Plaats een reactie bij een andere blog en plaats een link naar jouw blog in je handtekening. Als je relevant, interessant en bruikbaar commentaar achterlaat op een ander blog (zeker op een blog welke gerelateerd is aan het onderwerp van jouw blog), zul je opvallen bij andere mensen en zij zullen de link naar jouw website volgen om meer over jou te kunnen lezen.

6. Forums

Een forum is ook een manier om je blog te promoten. Je kunt bij een forum een gebruiker aanmaken. In je beschrijving kun je een link naar je blog plaatsen. Elke keer als je een bijdrage levert aan het forum, zullen andere bezoekers de link naar jouw blog zien.

7. Pas je email handtekening aan

De meeste mensen hebben in de email handtekening al een link naar hun website staan. Pas deze eens aan en maak de link ipv naar je website naar je blog.

8. Adverteer met populaire artikelen

Als je blog heel populair is en je hebt een goed verdien model, kun je eens overwegen om te adverteren met je blogs. Dit kun je bijvoorbeeld met Google Adwords of Facebook Marketing doen. Facebook Marketing is trouwens heel erg interessant vanwege de relatief lage kosten en de mogelijkheden om je doelgroep goed te targetten.

9. Word gastblogger

Schrijven op een andere blog is een uitstekende manier om je eigen blog te promoten. Vooral als je gastblogger op een blog wordt waar al veel bezoekers komen. Ga maar na, de bezoekers behoren dat je doelgroep en doordat jij op die website blogt, zullen bezoekers jou snel als expert zien. Daar willen ze wel meer informatie van hebben!

Dit waren mijn 9 tips om je blog te promoten. Nog een laatste tip: als deze tips je bruikbaar lijken, implementeer ze dan, maar doe ze niet allemaal tegelijk. Niet alle tips zullen voor jou haalbaar of even waardevol zijn. Probeer er één of twee uit en kijk wat het je brengt.

 

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!