Je hoeft geen SEO expert te zijn om je website hoger in Google te krijgen. Het beter vindbaar maken kun je al bereiken door een paar simpele tips toe te passen. Hieronder vind je 7 simpele tips om je pagina te optimaliseren

Geef elke pagina een unieke pagina titel.

De titel van je pagina is het allerbelangrijkste voor SEO. Met elk goed CMS kun je per pagina een aparte titel instellen, doe dit dus! Maak de pagina titel niet langer dan 70 karakters en begin de pagina titel, bij voorkeur, met het keyword waar je op gevonden wilt worden. Vermijd een opsomming van keywords, maak een mooie beschrijvende zin.

Maak gebruik van hoofd- en tussen koppen.

Schrijf je tekst in blokken van een paar regels per paragraaf en begin elk blok met een kopje. Deze kopjes maak je met behulp van de zogenaamde heading tags. Begin de pagina met een H1 tag en gebruik daarna de H2 tag. De H2 tag kun je meerdere keren gebruiken, gebruik daarna de H3 tag. De overige tags hoef je niet te gebruiken.

Gebruik afbeelding op de juiste manier op je pagina

Gebruik op elke pagina een afbeelding en doe dit op de juiste manier. De juiste manier betekent dat je de bestandsnaam een goede beschrijvende naam geeft. Dus niet DSN0079.jpg maar seo.jpg. Gebruik bij voorkeur het keyword waar je op gevonden wilt worden in de bestandsnaam. Gebruik ook altijd de alt tag voor een afbeelding. Gebruik ook hier het zoekwoord waar je op gevonden wilt worden.

Gebruik voldoende tekst

Gebruik per pagina (of blog artikel) minimaal 300 woorden. Een ideale lengte is tussen de 600 en 800 woorden.

Maak gebruik van interne links.

Maak verwijzingen naar andere pagina’s of artikelen op je website. Interne links zijn ook van invloed op je vindbaarheid. Bovendien is het een manier om bezoekers langer op je website te houden. Met een WordPress website kun je dit heel makelijk automatisch laten regelen. Er zijn plugins die automatisch op basis van een woord een link naar een pagina of artikel aanmaken. Dit bespaart je een heleboel werk.

Gebruik de juiste anchor tekst voor je links.

De anchor tekst van een link is de tekst waar je op klikt. De eigenlijke link dus. Vaak zie je dat er een tekst als “klik hier” of “lees verder” als anchor tekst gebruikt wordt. Gebruik liever een beschrijvende tekst of het zoekwoord waar je op gevonden wilt worden als anchor tekst. Dus “seo tips voor je website”, “10 manieren om af te vallen”. Dit geldt voor zowel de interne- als de externe links (links naar andere websites).

Maak je website voor bezoekers, niet voor Google

De laatste en misschien wel de belangrijkste. Vergeet niet dat je website uiteindelijk voor je bezoekers is. Sla dus niet door in het optimaliseren van je website. Het is net zoals met drank; gebruik het met mate!

Ik hoop dat je wat aan de tips hebt. Laat het weten door hieronder commentaar achter te laten. Mocht je denken dat het interessant is voor je vrienden, deel het dan via Facebook, Twitter of LinkedIn.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!