Wil je een nieuwe WordPress website of heb je al een website maar wil je de look en feel van de website veranderen? Dit kan heel eenvoudig door een nieuw WordPress theme te activeren. In dit artikel vind je een overzicht van 10 populaire gratis WordPress themes.

Parallax one

wordpress theme parallax one

Het WordPress theme Parallax One is gemaakt met het Bootstrap framework (wat zorgt voor nette code) en is geschikt voor veel verschillende soorten websites. Het theme bevat mooie effecten en is eenvoudig aan te passen.

Het is natuurlijk responsive zodat het op elk apparaat goed getoond wordt en bevat o.a. Google Maps integratie, Social Media iconen en verschillende kleuren.

Bekijk Demo »

2. Oblique

wordpress theme oblique

Oblique is een creatief theme dat zeer geschikt is voor mode bloggers maar ook voor andere soorten blogs. Het theme is natuurlijk responsive, bevat nette code, eigen achtergronden, je kunt eenvoudig de kleuren aanpassen en je kunt Google fonts gebruiken.

Bekijk Demo »

3. Azera shop

wordpress theme azera shop

Een minimaal theme geschikt voor webshops. Op de voorpagina een mooie grote header en bij het theme zitten icons, buttons en klanten reviews.

Verder is het theme geschikt voor WooCommerce, responsive en heeft het een contact formulier met Google Maps integratie.

Bekijk Demo »

Zerif Lite

wordpress theme zeref lite

Ontworpen als één pagina website met een grote afbeelding over de gehele breedte van het scherm. Het theme bestaat voornamelijk uit de kleuren zwart en wit. En er wordt gebruik gemaakt van het Bootstrap framework.

Bekijk Demo »

5. Fit Coach

wordpress theme fit coach

Fit Coach is het perfecte WordPress theme voor personal trainers en fitness centrums. Je kunt eenvoudig het lesrooster en andere belangrijke informatie op de website plaatsen. Maar naast personal trainers en fitness centra is het theme ook eenvoudig om te bouwen naar een website voor andere professionals zoals Yoga leraren of coaches.

Bekijk Demo »

6. Gridsby

wordpress theme gridsby

Gridsby lijkt een beetje op de stijl van Pinterest met de layout met verschillende foto’s. Het is daarom een zeer geschikt theme voor bijvoorbeeld fotografen maar ook voor iedereen die visuele uitingen op de website wil tonen.

Bekijk Demo »

7. Moesia

wordpress theme moesia

Moesia is een strak theme met veel parallax effecten. Met 11 voorgedefinieerde blokken kun je eenvoudig een homepage maken die bij jouw bedrijf past. Verder zitten er coole animaties, een grote selectie van Google fonts en 2 verschillende layouts voor de blog pagina in het theme.

Bekijk Demo »

8. Hueman

wordpress theme hueman

Hueman is een gratis responsive theme dat flexibel is zodat het geschikt is voor vele verschillende toepassingen. Toch zal het theme het meeste tot zijn recht komen voor websites met veel artikelen. Blogs, magazines en bedrijfs websites dus. Het is al meer dan 70.000 keer gedownload op wordpress.org.

Bekijk Demo »

Voor bloggers

9. Photographer Portfolio

wordpress theme photographer portfolio

De naam zegt het al, het Photographer Portfolio theme is speciaal voor fotografen gemaakt. Het theme heeft een speciale portfolio pagina waar de fotograaf zijn werk kan tonen. Verder zitten er een paar mooie parallax effecten op de homepagina en is de website natuurlijk responsive.

Bekijk Demo »

10. Twenty fifteen

wordpress theme twenty fifteen

Het Twenty Fifteen theme van WordPress zelf blijft één van de mooiste theme die bij een standaard WordPress installatie geleverd wordt. Het cleane, minimalistische design zorgt voor een rustgevende website die ook heerlijk snel is.

Bekijk Demo »

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!