Als je een WordPress website wil dan heb je een hosting pakket nodig. Maar hoe kies je de juiste hosting voor je WordPress website? Lees in dit artikel de tips voor de juiste WordPress hosting.

Wat zijn de eisen aan een WordPress hosting pakket?

Op de officiële WordPress website staat vermeld dat onderstaande gewenst is voor WordPress hosting:

• PHP versie 7 of een hogere versie
  • MySQL versie 5.6 of hoger of een MariaDB versie 10.0 of hoger
  • HTTPS ondersteuning

Gebruik bij voorkeur een hosting pakket met een Apache webserver. WordPress werkt ook met oudere PHP en MySQL versies maar dit kan problemen met de veiligheid opleveren.

Wat voor verschillende hosting mogelijkheden zijn er?

Er zijn verschillende soorten hosting pakketten die je kunt kiezen:

• Shared hosting; hierbij deel je een server met andere klanten. Alle resources op de server (geheugen en schijfruimte) worden over de verschillende klanten verdeeld. Dit is vaak de goedkoopste oplossing.
  • VPS; hierbij krijg je een afgeschermd gedeelte van de server met eigen resources. Je kunt meerdere websites op je VPS plaatsen.
  • Dedicated server; dit is een eigen server. Je hebt deze dus helemaal voor je zelf. Dit is de duurste oplossing. Je kunt er ook nog voor kiezen om het technische beheer van de server uit te besteden.

Wat is belangrijk aan hosting?

Enkele punten waar je op moet letten:

• Welke ondersteuning biedt de provider?
  • Hoe is de provider bereikbaar en wanneer is de provider bereikbaar?
  • Heeft de provider inhoudelijke kennis?
  • Hoe snel is de server?
  • Wat zijn de tijden dat de server online is (zogenaamde up-time)?